top of page

Lussebulle Imperial Stout

Alkoholhalt: 11%

33cl Flaska

Skärgårdsprojekt 005 Lussebulle Imperial Stout är en experimentell ölserie sprungen ur vår nyfikenhet på nya smaker. Detta är vår tolkning av den klassiska lussebullen, här i form av en imperial stout. De fylliga tonerna från den rostade malten kompletteras av russin som med sina toner av torkad frukt är en given komponent i lussebullen. Saffranspistiller marineras i cognac och tillsätts i vörten när jäsningen närmar sig sitt slut, detta för att i maximal utsträckning bevara dess karaktäristiska och dyrbara arom. Den färdiga ölen får slutligen mogna på en bädd av flisat bourbonfat vilket skänker en ytterligare smakdimension med toner av vanilj och smörkola.

 

Den färdiga ölen är en hyllning till det traditionella bakverket och passar att avnjuta när som temperaturen utomhus understiger ölens alkoholhalt.

Lussebulle%20stout_edited.png
19667848_400.png

Fil the lingonberry

Alkoholhalt: 3,8%

33cl Flaska

Skärgårdsprojekt 003 Fil the Lingonberry, är en syrlig och uppfriskande öl med
tydlig avstamp i en svensk smakbild. Ölen har förutom filmjölken även kompletterats med en tillsats av passerade lingon samt en lätt torrhumling med humlesorten Galaxy vilken har en karaktäristisk ton av citrus och grapefrukt. Lingonen ger förutom sin syra och smak även ett bidrag i form av tanniner från de passerade skalen. Detta ger en komplexitet i smakerna och en kontrast i förhållande till den lena munkänslan.

 

Ölen serveras vid 6-8 grader och passar utmärkt som apertif eller

törstsläckare en varm sommardag – som den är, i en drink eller över is med en citronskiva.

Aquavit Barrel Fortified Ale

Alkoholhalt: 10,8%

50cl Flaska

Komplex, söt smak med tydlig beska, inslag av fat, torkade fikon, ljus sirap, pomerans, nötter, kryddor och choklad. 

Serveras vid 12-14°C till hårdostar eller desserter innehållande nötter eller choklad.

 

Illustration av Värmdö konstnär Patrik Lundell .

Aquavit%20Barrel%20Fortified%20Ale%2010%

Special

Elda%20tryffel%C3%B6l_edited.png

Elda Tryffelsaison

Alkoholhalt: 6,3%

33cl Flaska

Skärgårdsprojekt 001 Elda Tryffelsaison är en experimentell ölserie sprungen ur vår nyfikenhet på oväntade smaker. Tillsammans med kocken Ludvig Brydolf söker vi nya spännande kombinationer av smaker till vår öl. I denna första projektöl använde vi tryffelhunden elda på Gotland som under hösten 2015 nosade upp tryffeln som vi har använt oss av i denna öl. I bryggeriet tillsatte vi sedan tryffeln i svensk whisky. Alkoholen i whiskyn frigör smak och aromer ur tryffeln. I jäskaret blandade vi öl av typen saison med tryff- elwhiskyn, resultatet håller du nu i handen.

 

Ölen serveras bäst vid 12-14°c i en glaskupa och passar utmärkt till husmanskost, pastarätter och charkuterier.

bottom of page